ˆ

Wyniki

Pobierz dane XML Zamówienie publiczne: Dostawa i zakup artykułów żywnościowychDrukuj informację Zamówienie publiczne: Dostawa i zakup artykułów żywnościowych

Szczegóły informacji

Dostawa i zakup artykułów żywnościowych

Status: rozstrzygnięty

Tryb: nieograniczony

Rodzaj zamówienia: Dostawy

Zamawiający: Miejskie Przedszkole nr 2 im. Jana Brzechwy, 68-200 Żary, ul. 1 Maja 3a

Nr UZP: nie dotyczy

Termin składania ofert / wniosków: 2014-11-26 15:00:00

Termin otwarcia ofert / wniosków: 2014-11-27 08:00:00

Miejsce złożenia oferty: Miejskie Przedszkole nr 2, im. Jana Brzechwy, ul. 1 Maja 3a, 68-200 Żary

Ogłoszono dnia: 2014-11-19 przez Ewa Serwińska

Treść:

 
                                                                                                                                                                                                                                                                            Żary, 19.11.2014r
 
Zapytanie ofertowe
 
Miejskie Przedszkole nr 2 im. Jana Brzechwy w Żarach zaprasza do złożenia ofert na zakup i dostawę żywności na potrzeby szkoły o szacunkowej wartości nieprzekraczającej równowartości kwoty 30 tys. euro netto.
 
  1. Przedmiot zamówienia: zakup i dostawę żywności na potrzeby przedszkola
  2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
  • zakup i dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Przedszkola nr 2 w Żarach
  • zamawiający dopuszcza składanie ofert na dostawę w ramach następujących części, umieszczonych w poszczególnych załącznikach-formularzach cenowych:
 
1) cz.I Produkty sypkie, przyprawy i inne
2) cz. VI nabiał i przetwory mleczne
3) cz.VIII ryby i przetwory rybne
4) cz. X jaja kurze
  • zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych, gdy w opisie przedmiotu zamówienia użyto nazwy wskazującej na producenta danego towaru, rozumie się przez to produkt przykładowy a Zamawiający dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo, w takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna
  • żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności zgodnym z ISO 22000:2005
  • Wykonawca udziela zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach.
 
Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej.
  • Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.
  • W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, max do 1 godziny od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań.
  • Wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości.
  • Wykonawca zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo- jakościowej odbieranej żywności.
  • Podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.
  • Wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP (do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPiS do przewozu żywności) na własny koszt    i ryzyko od poniedziałku – do piątku z wyłączeniem dni świątecznych w godz. 6.30 -  8.00, następnego dnia po dniu złożenia zamówienia bezpośrednio do magazynu żywnościowego.
  • Dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną.
  • Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie lub osobiście. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.
  • Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego.
  1. Warunki realizacji zadania
  1. Nie przewiduje się udzielania zaliczek na poczet wykonania zamówienia
  2. Wykonawca biorący udział w postępowaniu powinien spełniać następujące warunki:
    1. posiadać uprawnienia do wykonywania dostaw żywności wynikające z właściwego rejestru albo wpisu do ewidencji działalności gospodarczej
    2. posiadać wiedzę i doświadczenie w dostawie żywności,
    3. dysponować transportem do przewozu żywności (tych części, na które składa ofertę)  odpowiadającym  wymogom HACCP,
    4. dysponować osobami  zdolnymi do dostawy żywności.
 
  1. Termin realizacji zamówienia: od podpisania umowy do 31 grudnia 2014r.
•   Zamówienie będzie składane codziennie, telefonicznie lub faksem przez osobę upoważnioną wg bieżących potrzeb Zamawiającego
•   Termin płatności musi wynosić 14 dni licząc od dnia dostawy towaru i wystawienia faktury
 
  1. Kryteria wyboru:
  • cena – 100%
6. Oferta musi być napisana w języku polskim i podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania firmy na zewnątrz.
7.Oferta winna zawierać cenę netto + podatek VAT = cena brutto.
8. Oferta winna być sporządzona na drukach - załącznikach do niniejszego zapytania i złożona w siedzibie Zamawiającego w Miejskiego Przedszkola nr 2 im. Jana Brzechwy w Żarach, ul. 1 Maja 3a (sekretariat) do dnia 26.11.2014 r. do godziny 15:00.
9. Termin otwarcia ofert – 27.11.2014r. godz. 8.00
9. Wykonawca wyłonionej oferty zostanie poinformowany telefonicznie.
10. Osobą do kontaktu z oferentami jest: samodzielny referent Ewa Rafalik, tel: 68/ 374 36 59
11. Zamawiający udzieli zamówienia oferentowi, którego oferta odpowiada wszystkim wymaganiom przedstawionym w zapytaniu ofertowym i przedstawi najkorzystniejszą ofertę w oparciu o kryteria wyboru określone w zapytaniu ofertowym.
12. W uzasadnionych przypadkach Zamawiający dopuszcza unieważnienie postępowania bez podania przyczyn.
 
Dyrektor Przedszkola
Ewa Serwińska
 
 
Załączniki:
 
  1. Formularz ofertowo-cenowy
  2. Oświadczenie
  3. Wzór umowy
 
ROZSTRZYGNIĘCIE
W wyniku przeprowadzonej procedury udzielania zamówień publicznych nie przekraczających równowartości kwoty 30 000 euro netto, której przedmiotem był zakup i dostawa artykułów żywnoścowychi na potrzeby Miejskiego Przedszkola nr 2 im. Jana Brzechwy w Żarach uprzejmie informuję, iż najkorzystniejsze oferty złożyły w: 
1. grupie I – produkty sypkie, przyprawy i inne ofertę złożoną przez UNIMA Sp.z o.o., Hurtownia
art.spożywczych, 65-142 Zielona Góra, ul. Zdrojowa 4, za cenę ryczałtową brutto 4 812,29 zł. zł.
2. grupie VI nabiał i przetwory mleczne wynosi – ofertę złożoną przez BEMA PLUS Sp. z o.o.
ul. Artylerzystów 4/5, 68-200 Żary 3 086,96,
3. grupie VIII – ryby i przetwory rybne ofertę złożoną przez UNIMA Sp.z o.o., Hurtownia
art.spożywczych, 65-142 Zielona Góra, ul. Zdrojowa 4, za cenę ryczałtową brutto 711,38 zł.
4. grupie X – jaja kurze ofertę złożoną przez Handel Detaliczny, Halina Duda, 68-200 Żary
ul. Zwycięzców 43/4- za cenę ryczałtową brutto 554,40 zł
 
ofertujących najniższe ceny za  wykonanie zamówienia.
 
 
 

Załączniki

Rejestr zmian

Podmiot udostępniający informację:
Podmiot udostępniający informację:
Miejskie Przedszkole Nr 2
Osoba, która wytworzyła informację:
Osoba, która wytworzyla informację:
Ewa Serwińska
Data wytworzenia informacji:
Data wytworzenia informacji:
2014-11-19
Osoba, która odpowiada za treść:
Osoba, która odpowiada za treść:
Ewa Serwińska
Data wprowadzenia do BIP
Data wprowadzenia do BIP
2014-11-19 11:28:26
Wprowadził informację do BIP:
Wprowadził informację do BIP:
Data udostępnienia informacji:
Data udostępnienia informacji:
2014-11-19 12:22:38
Osoba, która zmieniła informację:
Osoba, która zmieniła informację:
Data ostatniej zmiany:
Data ostatniej zmiany:
2014-12-11 10:31:40
Artykuł był wyświetlony:
Artykuł był wyświetlony:
2271 raz(y)
Zobacz pełną listę zmian czytanej informacji »
« powrót do poprzedniej strony